SKG_Logo

Veelgestelde vragen

Afschriften

Kan ik mijn afschriften ergens anders opslaan?

Ja, u kunt ze als pdf op uw computer opslaan. Kies hiervoor de optie  Rekeningafschriften  in de rubriek  Afschriften  in het linkermenu. De voor u beschikbare afschriften worden getoond als u een rekeningnummer heeft geselecteerd. Aan de rechterkant ziet  Exporteren als….  Als u hierop klinkt komt er een menu met 4 opties. U kiest nu voor  PDF .
Of het direct getoond wordt is afhankelijk van de instelling van uw browser. U kunt ook eerst een scherm krijgen waarin u de bestandsnaam en locatie kunt aangeven en opslaan, of een scherm met de vraag of het geopend of opgeslagen moet worden. Mocht het afschrift helemaal niet getoond worden kan het ook zijn dat u niet over een Adobe of Acrobat Reader beschikt. Op de site van  Adobe  kunt u deze Reader downloaden.

Welk formaat moet ik gebruiken voor exporteren?

In SKG Online heeft u de keuze om mutaties van rekeningafschriften in meerdere formaten te exporteren. Het formaat dat u moet gebruiken hangt af van uw boekhoudpakket, maar de meest gebruikte is  CAMT053 . U kiest in het menu onder de rubriek  Afschriften  voor  Rekeningafschriften . De beschikbare afschriften worden getoond. Aan de rechterkant van het afschrift ziet u een knop met  Exporteren als…   Als u op deze knop klikt krijgt u een menu en kiest u het gewenste exportformaat. Dit bewuste formaat kunt vervolgens opslaan en verder verwerken.
Als u gegevens wilt exporteren naar Excel wordt meestal  .csv  (comma seperated value) gebruikt. Deze optie kunt u ook vinden onder de rubriek  Afschriften  in het menu maar dan de optie  Mutaties . Hier vult u de gewenste periode in door de velden  Datum vanaf:  en  Datum tot:  in te vullen en kiest u voor  Downloaden als CSV .

Ik krijg in de PDF alleen maar lijntjes te zien (Mac) . Waarom?

Als bij het openen van een PDF alleen maar lijntjes en het SKG logo te zien zijn, gebruikt u waarschijnlijk MacOS Catalina of iOS 13.

U kunt dit oplossen door Acrobat Reader DC van Adobe te installeren en dat te gebruiken om het bestand te lezen.

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten