SKG_Logo

Diaconale projecten

Fusie met PDKN

Door de fusie met Stichting Protestants Diaconaal Krediet Nederland (PDKN) in 2020 worden door Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) meerdere diaconale projecten gefinancierd.  We vinden het belangrijk dat er met de beschikbare gelden vanuit de kerken ook oog en ruimte is om diaconale projecten te ondersteunen. Met de jarenlange ervaring die via Stichting PDKN is opgebouwd, zetten we deze dienstverlening graag voort en is er ook ruimte voor nieuwe diaconale projecten.

Het Passion

Een voorbeeld van een diaconaal project is Het Passion. Zij bieden tijdelijke opvangplekken voor dak- en thuisloze en verslaafde medemensen. De begeleiders en vrijwilligers brengen structuur aan in de dag en helpen hen om de draad van het leven weet op te pakken. Gastvrij, ontspannen en gericht op de toekomst. Richting een plek om te wonen. Omdat iedereen meetelt.

Naar de website

Rudolphstichting

Een ander voorbeeld is de Rudolphstichting. Deze stichting heeft hart voor kwetsbare kinderen. Uithuisgeplaatste kinderen worden opgevangen in Jeugddorp De Glind. In dit dorp staan 28 gezinshuizen waar ruim 120 kinderen een veilig thuis vinden. Hier krijgen ze de kans en ruimte om zo gewoon mogelijk op te groeien en te ontwikkelen tot een zelfredzame en evenwichtige volwassene.

Naar de website

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten