SKG_Logo

Open Doors

Open Doors deelt inspirerende verhalen van vervolgde christenen

Het werk van Open Doors is bij velen al bekend. De interkerkelijke Stichting Open Doors wil vervolgde en bedreigde christenen wereldwijd versterken, toerusten en bemoedigen door gebed en praktische hulp. Die ondersteuning is urgent, omdat inmiddels 340 miljoen christenen aan den lijve vervolging om hun geloof ondervinden.

Gebed en bijbels
Oprichter Anne van der Bijl begon in 1955 het werk alleen, door Bijbels te smokkelen naar Oost-Europa. Ruim 65 jaar later werken wereldwijd meer dan 1.400 medewerkers bij Open Doors om vervolgde christenen te steunen. In tal van landen, van Nederland en Duitsland tot Australië en de Verenigde Staten, steunen christenen hun vervolgde geloofsgenoten met gebed, giften en betrokkenheid.

In landen waar geloofsvervolging plaatsvindt zorgt Open Doors dat christenen hulp krijgen. Per jaar worden ruim twee miljoen Bijbels en christelijke boeken verspreid, ontvangen ruim 500.000 kerkleiders een training en krijgen meer dan 300.000 christenen praktische hulp door voedselpakketten en traumazorg.

Verbouwing
Sinds 1955 is het werk van Open Doors enorm gegroeid en veranderd. Het voormalige gebouw in Ermelo werd te klein en was niet meer functioneel. Het pand was verouderd, het dak lekte en er was ander bouwkundig ongemak. Al met al voor Open Doors reden om het Nederlandse kantoor grondig te verbouwen. Tegelijkertijd gaf die renovatie de kans om een bezoekerscentrum op te zetten.

Financiering
Dankzij een opgebouwde reserve én een succesvolle campagne onder de achterban, hoefde slechts een deel van het totale pand gefinancierd te worden. “In die financiering heeft SKG kunnen voorzien met een hypothecaire lening aan Open Doors. Vanaf het eerste contact was de samenwerking hartelijk en open”, geeft manager Theo Snijder aan. “In de afspraken rondom de hypotheek dacht SKG goed mee met Open Doors en zo zijn we soepel tot de benodigde financiering gekomen.”

Inspirerende verhalen
Het vernieuwde kantoor met het bezoekerscentrum is in juni 2021 geopend. Het is nauw verbonden met de rijke historie van Open Doors, omdat op deze plek tientallen jaren campers en caravans zijn omgebouwd om Bijbels te smokkelen naar Oost-Europa. De inspirerende verhalen van vervolgde christenen hebben een plek in het bezoekerscentrum. Het is een bezoek meer dan waard (zie ook  www.opendoors.nl).

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten