SKG_Logo

Het 8ste Werk

5 vragen over Het 8ste Werk

Stichting Het 8ste Werk in Kampen is een bijzonder initiatief. Ze wil in deze wereld een oase van rust zijn met tijd en oog voor elkaar. We stelden 5 vragen aan Gea Overweg, één van de initiatiefnemers. 

  1. Wat betekent de naam Het 8ste Werk?

Onze worsteling om invulling te geven aan discipelschap van Jezus, heeft geresulteerd in dat we onze banen hebben opgezegd om zo tijd te hebben voor onze naasten in Kampen. In Mattheüs 25 vers 40 staat “Toen u dit voor één van mijn minste broeders hebt gedaan, deed u het voor Mij.” Bij de zeven werken van barmhartigheid komt nog een achtste opdracht: zorgdragen voor elkaar, zorgdragen voor Gods schepping. Dit is samen te vatten in: Heb je naaste lief als jezelf en God boven alles.  

  1. Wat doet Het 8ste Werk?

We delen: het erf, de maaltijd en onze tijd. We delen van wat we hebben. Er zijn geen doelgroepen, geen stigma’s en geen zorgindicaties. Je kan ervaren hoe het is om er voor elkaar te zijn. Concreet is er elke zondag een brunch, elke maandag klusdag en een sociale supermarkt “deelZe” om zonder registratie te shoppen wat je nodig hebt of delen vanuit je rijkdom. Ook kunnen er mensen meewonen die, om welke reden dan ook, tijdelijk huisvesting nodig hebben.

  1. Met welke investeringsplannen bent u op dit moment bezig?

Samen met SKG, Maatschappij van Welstand en KNHM is de financiering rondgekomen voor de bouw van 8 appartementen, 2 crisisappartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Ondanks alle tegenslagen, heeft SKG alles op alles gezet om onze droom werkelijkheid te laten worden.

  1. Op welke manier bent u in contact gekomen met SKG?

Dit kwam via Mondria Advies. Zij hadden hele goede ervaring met SKG en gaven aan dat SKG een mijl verder loopt daar waar anderen stoppen.

  1.     Hoe verloopt de samenwerking met SKG?

SKG is een cadeautje van boven. Persoonlijk betrokken, geraakt door de inhoud, professioneel in hun aanpak en eisen waaraan voldoen moet worden. Zij schakelen hun netwerk in om te kijken wat er in gezamenlijkheid gedaan kan worden. Ze maken waar wat ze zeggen te zijn.

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten