SKG_Logo

GKv Waardhuizen

Nieuwbouw op de plaats van het oude kerkgebouw

In Waardhuizen heeft het kerkgebouw uit 1950 plaatsgemaakt voor een gloednieuw kerkgebouw. Een gebouw dat qua vormgeving geheel past in de sfeer van het Noord-Brabantse dorp. Waarom heeft de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Waardhuizen deze stap gezet?

Van oud naar nieuw
Het oude kerkgebouw voldeed bouwkundig niet meer. Het was flink verzakt door een ondeugdelijke fundering. Daarnaast gaf het gebouw steeds meer beperkingen voor het huidige gebruik.

De nieuwe kerk is breder en met een groter liturgisch centrum. De hal met een grote ontvangstruimte biedt voldoende gelegenheid om na te praten of koffie te drinken. De kerkzaal is door een glazen schuifwand gescheiden van de hal, zodat bij diensten met veel kerkgangers meer ruimte gemaakt kan worden.

Duurzaam en licht
De wensen van de gemeenteleden zijn van tevoren geïnventariseerd. Het multifunctionele gebouw is duurzaam met aardwarmte en een hoge isolatiewaarde. Er is gekozen voor veel glas, dat zorgt voor openheid en een goede lichtinval.

Financiering
De gemeente is bij elkaar tien jaar bezig geweest met de nieuwbouwplannen. Een belangrijk uitgangspunt was dat de kosten van de nieuwbouw door de gemeenteleden op te brengen moesten zijn. Voorzitter bouwcommissie de heer Peter van ’t Hoog zegt daarbij: “Voor de realisatie van ons nieuwe kerkgebouw hadden we, naast onze eigen beschikbare liquide middelen, een financieringsbehoefte. Hiervoor zijn we bij SKG uitgekomen. Op deze samenwerking kijken wij positief terug. Ook de contacten na de verstrekking van de financiering, verlopen super.”

Veel vrijwilligerswerk
De sloop van het oude kerkgebouw en de staalconstructie voor de nieuwe kerk zijn door zelfwerkzaamheid gedaan. Ook waren de gemeenteleden betrokken bij onder andere het schilderwerk en de afbouw van de toiletten en plafonds. Zelfs de nieuwe kerktoren van zes meter hoog is door de gemeenteleden zelf gebouwd.

“Wat voor ons het verschil heeft gemaakt is dat er door vrijwilligers binnen onze gemeente heel veel werk is verzet. Ook hadden we gelukkig voor het uitbreken van de coronacrisis een aannemer geregeld, waardoor we voor een lagere prijs hebben gebouwd dan de huidige marktprijzen. We zijn enorm blij en dankbaar met het eindresultaat”, aldus de heer Erik Kant van GKv Waardhuizen.

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten