naar SKG Online

Veelgestelde vragen

Afschriften

 • Kan ik mijn afschriften ergens anders opslaan?

  Ja, u kunt ze als pdf op uw computer opslaan. Kies hiervoor de optie Rekeningafschriften in de rubriek Afschriften in het linkermenu. De voor u beschikbare afschriften worden getoond. Aan de rechterkant ziet Exporteren als.... U klikt op het zwarte driehoekje en kiest voor de optie PDF.
  Of het direct getoond wordt is afhankelijk van de instelling van uw browser. U kunt ook eerst een scherm krijgen waarin u de bestandsnaam en locatie kunt aangeven en opslaan, of een scherm met de vraag of het geopend of opgeslagen moet worden. Mocht het afschrift helemaal niet getoond worden kan het ook zijn dat u niet over een Adobe of Acrobat Reader beschikt. Op de site van Adobe kunt u deze Reader downloaden.

 • Welk formaat moet ik gebruiken voor exporteren?

  In SKG Online heeft u de keuze om mutaties van rekeningafschriften in meerdere formaten te exporteren. Het formaat dat u moet gebruiken hangt af van uw boekhoudpakket, maar de meest gebruikte is CAMT053. U kiest in het menu onder de rubriek Afschriften voor Rekeningafschriften. De beschikbare afschriften worden getoond. Aan de rechterkant van het afschrift dat u wilt exporteren klikt u op het zwarte vierkantje en kiest u het gewenste exportformaat. dit kunt vervolgens opslaan en verder verwerken.
  Als u gegevens wilt exporteren naar Excel wordt meestal .csv (comma seperated value) gebruikt. deze optie kunt u ook vinden onder de rubriek Afschriften in het menu maar dan de optie Mutaties. Hier vult u de gewenste periode in door de velden Datum vanaf: en Datum tot: in te vullen en kiest u voor Downloaden als CSV

 • Ik krijg in de PDF alleen maar lijntjes te zien (Mac) . Waarom?

  Als bij het openen van een PDF alleen maar lijntjes en het SKG logo te zien zijn, gebruikt u waarschijnlijk MacOS Catalina of iOS 13.

  U kunt dit oplossen door Acrobat Reader DC van Adobe te installeren en dat te gebruiken om het bestand te lezen.