SKG_Logo
terug naar het overzicht

Column winter 2021

Zorgvuldigheid

Een positief woord! Een deugd! Je voelt het allemaal wel aan. Zorgvuldig omgaan met mensen, je dagelijkse werk en het kerkenwerk. Of je zorgvuldig bent of niet, hangt veel van verschillende factoren af.

Toch heb ik nog nooit iemand horen zeggen: ik ben onzorgvuldig. Je zou raar worden aangekeken en wellicht niet serieus genomen worden. Want als je onzorgvuldig bent, dan doe je er toch wat aan?

Helaas kom je binnen en buiten de kerk veel onzorgvuldigheid tegen. Mensen die langs elkaar heen werken, onnodige administratieve missers: u kent wellicht nog veel meer voorbeelden. Hoeveel mensen hoor ik klagen: wordt er nog wel zorgvuldig gewerkt of doen ze maar wat?

Maar het spreekwoord: verbeter de wereld en begin bij jezelf, is in deze ook op zijn plaats. Als je aan het werk bent, doe dit zelf altijd zorgvuldig. Verplaats je in de ander voor wie je het werk aan het doen bent. Kan een ander verder met de zaken die jij hebt afgeleverd of weet je bij voorbaat al dat er weer vragen zullen komen? Ben je altijd te laat met het inlossen van beloften: dat wordt ook zeer zeker als onzorgvuldig gezien.

Probeer elkaar daarom aan te sporen tot zorgvuldig werken. Dat maakt dat processen korter worden, de arbeidsvreugde stijgt en de tevredenheid met sprongen omhoog gaat.

SKG heeft zorgvuldigheid hoog in het vaandel staan. De medewerkers van SKG doen hun best zich te verplaatsen in de kerkelijke gemeenten. Hoe kunnen we de kerkelijke gemeenten goed van dienst  zijn? In deze editie van SKG Nieuws besteden we hier aandacht aan. Zorgvuldig maken wij nieuwe producten, zoals Appostel. Zorgvuldig gaan we met uw gegevens om bij wijzigingen van collegeleden. Zorgvuldig beheren wij uw spaargeld en lenen wij uit aan kerken en aanverwante instellingen.

Wij streven ernaar om met passie en zorgvuldigheid te werken aan al deze zaken. Ook als dingen anders gaan dan gewenst, proberen we dit zorgvuldig op te lossen.

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten