SKG_Logo
terug naar het overzicht

Column zomer 2021

De toegevoegde waarde van SKG voor u als kerkelijke gemeente

Je zou er over kunnen twisten of het voor de kerken per se noodzakelijk is dat er een stichting zoals SKG bestaat. SKG zorgt binnen de Protestantse Kerk in Nederland voor het betalingsverkeer van kerkelijke gemeenten en dat het creditgeld goed wordt beheerd. Bovendien is het mogelijk dat kerken en diaconale instellingen geld kunnen lenen bij SKG.

Oppervlakkig gezien zijn dit producten die je ook bij een willekeurige bank kunt afnemen. Waarom zou een kerkelijke gemeente dan toch kiezen voor SKG?

Ik kan uiteraard nu een “verkoopverhaal” houden, maar eigenlijk zou u uw oor te luisteren moeten leggen bij een kerkelijke gemeente die al jarenlang gebruik maakt van de diensten van SKG. Ongetwijfeld hoort u over de subsidie die SKG geeft op de transactiekosten in het betalingsverkeer en dat dit voordeel echt in de papieren loopt. Daarnaast worden de door uw gestelde vragen op korte termijn juist beantwoord.

Bij de kerken en diaconale instellingen die geleend hebben, zult u horen dat de begeleiding en advisering in het financieringstraject professioneel en van toegevoegde waarde is. De behandelingskosten en de rente die betaald moeten worden, zijn steeds redelijk. Bij moeilijkheden komt SKG met reële en passende oplossingen.

Ook kunt u bij kerkelijke gemeenten horen wat SKG mogelijk heeft gemaakt voor wat betreft het digitaal collecteren. Goede begeleiding en het aanbieden van de mooie app “Appostel” hebben ervoor gezorgd dat de geprognotiseerde collecte-inkomsten toch zijn behaald.

Kortom: het is goed dat de toenmalige Hervormde Kerk ruim 50 jaar geleden SKG heeft opgericht. Deze beslissing is goed geweest voor zowel kerkelijke gemeenten binnen als buiten de Protestantse Kerk in Nederland, maar ook voor de diaconale projecten die SKG met financieringen ondersteunt.

Aan de kerkelijke gemeenten die nog geen gebruik maken van SKG wil ik zeggen: doe uw gemeente niet tekort en neem met ons contact op.

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten