SKG_Logo
terug naar het overzicht

Column winter 2022

Vooruitkijken

Vooruitkijken kunnen we in feite niet. We weten echt niet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Veel mensen, ook binnen de kerk, hebben daarbij de neiging om de toekomst maar op zich af te laten komen.

Anderzijds kan men ook blijven steken in het achterom kijken. De negatieve dingen uit het verleden worden daarbij over het hoofd gezien en men herinnert zich alleen nog maar het goede van vroeger.

In de Bijbel staat in het evangelie van Lucas de volgende tekst: “Niemand die zijn hand aan de ploeg slaat en kijkt naar wat achter hem ligt, is geschikt voor het Koninkrijk van God”. Alleen maar kijken naar het verleden en niet vooruitkijken, blijkt dus niet de weg te zijn. Op welke manier moet er dan wel gekeken worden naar de toekomst?

Bij het vooruitkijken mogen we plannen maken aan de hand van datgene dat we om ons heen zien gebeuren. We hebben hierbij ook ons gezonde verstand gekregen. Analyseer wat je ziet en maak in afhankelijkheid je plannen.

Ik geef u graag wat praktische handvaten mee, waar het gaat om kerkelijke zaken:

-Wanneer de middelen er zijn: investeer in uw kerkelijke gemeente, kerkgebouw en in diaconale projecten. Geld dat goed wordt geïnvesteerd, zal altijd rendement opleveren.

-Geef uw kerkleden de gelegenheid om op die manier geld te geven aan uw college, zoals de leden dat wensen. Besluit niet te snel om een bepaalde methode van geldgeven niet (meer) aan te bieden. Dat betekent een collectezak tot en met het geven via een digitale app en alle andere mogelijke varianten daartussen.

-Als er vacatures verwacht worden, zoekt u tijdig naar nieuwe mensen die het werk in uw kerkelijke gemeente kunnen voortzetten. Te vaak zien we dat colleges pas reageren op te verwachte vacatures wanneer de desbetreffende persoon zijn of haar taak al heeft teruggegeven.

Kortom: nu al kijken wat je in 2023 kunt verwachten en hierop tijdig anticiperen. Zo mogen we dit al jaren met zegen doen bij SKG. Op die manier kunnen we met verwachting “vooruitkijken” naar een nieuw jaar, zowel SKG als kerk.

Teun Copier

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten