SKG_Logo
terug naar het overzicht

Column winter 2020

Hoe gaat SKG de toekomst in? 

Bij het stilstaan van een jubileum wordt uitgebreid teruggeblikt naar het verleden. Mooie momenten worden opgehaald en successen worden nogmaals gevierd.

Toch is het goed om bij een jubileum niet alleen stil te staan bij het verleden maar ook te kijken wat we kunnen leren van onze eigen geschiedenis. We moeten ons daarbij de vraag stellen hoe we dit naar de toekomst toe kunnen gebruiken.

Nu zegt er misschien iemand: “de toekomst ligt voor ons verborgen”. Dat is waar (en waarschijnlijk is dat ook maar beter!). Toch blijft staan dat veel zaken die in het verleden op ons af kwamen in een of andere vorm in de toekomst ook weer voorbij komen.

De kerk heeft altijd ups en downs gehad. Tijden van bloei en tijden van afbraak. Ook economisch gezien zijn er tijden van recessie en tijden van grote welvaart. Ten diepste is er niets nieuws onder de zon.

Het lijkt er echter op dat we zowel binnen de kerk als buiten de kerk soms weinig willen leren van de geschiedenis. Een bekend spreekwoord luidt: een ezel stoot zich in het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen! Nu wil ik niemand vergelijken met dit dier (ofschoon dit dier in de Bijbel er best goed af komt!).  Maar velen maken vaak dezelfde fouten als die in het verleden gemaakt zijn.

Kortom, een jubileum vieren is een goede en vreugdevolle zaak. Je mag dankbaar zijn voor alle goede gaven die werden ontvangen. Het zou jammer zijn wanneer je dan ook niet kijkt naar de toekomst.

Wat betekent dit voor SKG? Voor SKG blijft het belangrijk heel goed naar de kerkelijke gemeenten te kijken. Wat is er nodig bij de plaatselijke gemeenten? Waar kan SKG van dienst zijn? SKG bevindt zich midden in de hectische financiële wereld. Het is daarom van belang een financieel gezonde “onderneming” te blijven zodat we de kerkelijke gemeenten in de toekomst kunnen blijven bedienen. Dit heeft het verleden ons in ieder geval geleerd!

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten