SKG_Logo
terug naar het overzicht

Column voorjaar

Keuzes maken, ook al doen ze pijn 

Deze column is niet alleen van toepassing op kerkelijke situaties, maar kun je overal tegenkomen.

Het zijn van die situaties waar keuzes worden gevraagd. Een voorbeeld: ga ik een huis kopen of kies ik ervoor toch maar te gaan huren. Een ander voorbeeld: ga ik als kerkbestuur SKG Collect gebruiken of kiezen we een andere weg. Sommige keuzes kun je zelfstandig nemen en veroorzaken meestal geen “pijn” bij anderen.

Lastiger wordt het als jouw keuze wat doet bij anderen. Verhuizen met je gezin doet ook het een en ander met je partner en kinderen. Kiezen voor SKG Collect heeft invloed op de manier van werken binnen de kerkelijke gemeente. Soms is het maken van zo’n keuze  lastig.

Vaak zie je dan dat dergelijke keuzes uitgesteld worden. Eigenlijke en oneigenlijke argumenten worden gebruikt om het uitstel te rechtvaardigen. Een groot nadeel is echter dat je vaak maar één kans krijgt om een daadwerkelijke keuze te maken. De kans gaat voorbij en komt niet meer terug. Het gevolg hiervan is, dat alles maar blijft sudderen en alles op de oude manier verder gaat. Het plezier verdwijnt en ook kan het niet maken van een keuze grote financiële gevolgen hebben.

Ik blijf maar even heel dicht bij SKG. SKG heeft ervoor gekozen om een bescheiden bijdrage te laten betalen voor het aanhouden van creditgeld op de rekening-courant. Dit is voor SKG een pijnlijke keuze, want vanuit onze doelstelling is het onze wens uiteindelijk geld op te brengen voor de kerkelijke gemeente.

SKG heeft de uiteindelijke keuze goed overwogen. Eén die op korte termijn bij onze primaire doelgroep wel pijn doet, maar zorgt voor de continuïteit van SKG. En dat is uiteindelijk goed voor de kerkelijk gemeenten.

Maak dus keuzes wanneer het moet, ook als het pijn doet.

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten