SKG_Logo
terug naar het overzicht

Column voorjaar 2023

Vernieuwen!

Bij het lezen van deze kop denkt u misschien: daar heb je er weer zo één. Als u nu niet snel gaat vernieuwen, dan komt het zeker niet goed met uw college en uw kerkelijke gemeente. U vreest dat u weer wordt aangespoord om voor de zoveelste keer zaken op te pakken. Bovendien vindt u wellicht dat de meeste veranderingen achteraf weinig hebben opgebracht en is het vaak: nieuwe wijn in oude zakken!

Ik voel met u mee, maar toch…

U werkt ook niet meer met de “trekschuit” en “paard en wagen”! Natuurlijk bent u meegegaan in de vaart der volkeren. Veel zaken zijn gemakkelijker geworden en minder kostbaar.

De kunst bij het vernieuwen is dat je met de goede dingen meegaat doen. Wanneer het bij de vernieuwingen alléén gaat om te vernieuwen, houdt dan alles bij het oude. U stelt direct de vraag op welke manier hierin een juiste keuze gemaakt kan worden. Mijn antwoord is dat u dat zelf moet doen met de zekerheid dat u dit ook best kunt.

Begin met een blanco document en vraag uzelf bij voorgestelde vernieuwingen het volgende af:
-Levert het tijd en/of gemak op voor het college?
-Nemen we hiermee afscheid van ingewikkelde en tijdrovende processen?
-Levert het op korte termijn geld op? Of is dit nog maar de vraag?
-Is de nieuwe oplossing in het verleden al eens geprobeerd, zonder positief resultaat?
-Is de vernieuwing een verbetering voor uw gemeenteleden? (wellicht had dit wel het eerste punt moeten zijn!)

Wanneer u met bovenstaande vragen serieus aan de slag gaat, komt u in meer dan 90% van de gevallen tot een voor uw gemeente goede afweging.

Zal ik een voorbeeld noemen? Stel: u krijgt het voorstel om te vernieuwen op het gebied van collecteren. Een van de alternatieven hiervoor is onze app “Appostel”. Wanneer u de bovengenoemde vragen langsloopt, acht ik de kans groot dat u met deze vernieuwing gaat collecteren.

Teun Copier

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten