SKG_Logo
terug naar het overzicht

Column najaar 2023

Laat het goed achter!

Mijn afscheid als directeur van SKG komt snel naderbij. Vele jaren mocht ik leiding geven aan SKG.  Samen met het bestuur en medewerkers van SKG hebben we steeds naar het beste gezocht voor kerkelijke gemeenten en aanverwante instellingen.

Over het algemeen mogen we constateren dat SKG voor onze doelgroep veel betekend heeft en dat er een organisatie staat die dit ook naar de toekomst toe kan continueren.

Ik ga nu de leiding overdragen aan Jos de Kleuver en wens hem hierbij alle goeds toe! Met elkaar hebben we afgesproken dat het belangrijk is dat mijn werkzaamheden als directeur goed worden overgedragen.

Maar wat is goed overdragen?  Goed overdragen is volgens mij dat een opvolger na een inwerkperiode weet en begrijpt wat de doelgroep van SKG vraagt, hoe we intern de processen hebben ingericht en er duidelijkheid is over de stand van zaken van diverse lopende dossiers. Dit betekent niet dat een opvolger zijn werkzaamheden hetzelfde gaat doen als zijn voorganger. Belangrijk is dat ieder zijn werkzaamheden doet zoals dit het beste bij hem of haar past.

Ook doet een ieder zijn werkzaamheden in zijn tijd. Mijn voorganger, de heer Kaars, heeft SKG geleid in zijn tijd, ik heb dit mogen doen in mijn tijd en Jos de Kleuver zal dit ook weer in zijn tijd doen.

Het goed achterlaten van je werkzaamheden is niet alleen belangrijk bij SKG. Dit geldt natuurlijk ook bij elke kerkelijke gemeente en instelling. Als mensen hun taken neerleggen, is het belangrijk dat een goede overdracht plaatsvindt. Vaak zien we dat overdracht van werkzaamheden te globaal en onvoldoende gebeurt. Wellicht kunt u dit punt meenemen voor het moment dat u de taken overdraagt aan een volgende.

Ik wil de werkzaamheden zodanig overdragen dat u later zegt: “We hebben van de directiewisseling eigenlijk niets gemerkt”. Sterker nog, ik hoop dat u zegt: “Met de oude directeur ging het goed, met de nieuwe gaat het nog beter!”.

Mijn laatste column is hiermee ten einde.
Het gaat u allen goed!

Teun Copier

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten