SKG_Logo
terug naar het overzicht

Column najaar 2020

Denk in mogelijkheden!

Met corona in ons midden, leven we in een lastige tijd. Dit geldt zowel in privé, als voor het werk maar zeker ook in de kerk. Al een half jaar voelen we allemaal de beperkingen.

Premier Rutte geeft ons nauwkeurig aan welke zaken we niet moeten doen en waarmee we voorzichtig om moeten gaan. Thuis en op het werk hebben we het over het algemeen wel aardig geregeld. Het valt niet altijd mee, maar er is mee te leven.

Bij dit alles komt dan ook nog het werk in de kerk. Beperkingen worden gesteld aan aantallen kerkgangers, zingen in de diensten, gebruik van kerkelijke gebouwen, het geven van pastorale ondersteuning enzovoort.

Voor menig kerkbestuur kwam er organisatorisch veel op hen af en zijn er gemeenten geweest waarbij het kerkelijk leven nagenoeg stil kwam te liggen. Praktisch lege kerken, ongebruikte verenigingsgebouwen en predikanten die noodgedwongen alleen nog maar thuis konden werken.

Toch is het belangrijk dat we met z’n allen moeten kijken welke mogelijkheden we nog wel hebben om kerk te zijn. Denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Dit blijft belangrijk voor het hervatten van het kerkelijk leven van uw gemeente. Kerkdiensten kunnen in afgeslankte vorm gehouden worden, livestream van de diensten is goed mogelijk en het pastoraat op gepaste afstand is te doen.

Houden we als gemeente op een betrokken manier de gemeenteleden in de gaten? Vergeten we geen mensen die tussen wal en schip vallen?

Wat overigens geldt voor het gewone kerkelijke leven, geldt ook aan de financiële kant. Het collecteren in de diensten is momenteel lastiger. Een oplossing hiervoor is het gebruik van de digitale mogelijkheden voor collecteren en geldwerving, zoals bijvoorbeeld de Appostel app.

Als de mogelijkheden worden benut, kan nog heel veel in én rond de kerk gewoon doorgaan. Iets om dankbaar voor te zijn!

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten