SKG_Logo

Wij zoeken een nieuwe directeur

Wij zoeken een nieuwe Algemeen Directeur om het team verder te leiden in komende ontwikkelingen en met kerken projecten financieel mogelijk te maken.We zoeken een ervaren bankier die weet wat de relatie is tussen financiën en het verwezenlijken van een missie. Bestuurlijk inzicht, een ondernemende manier van denken en een dienstverlenende houding zijn daarbij van belang.

Functieomschrijving Algemeen Directeur

SKG is ‘van de kerk, voor de kerk’ en opereert in nauwe samenwerking met kerkelijk Nederland. Binnen de PKN aangetrokken middelen worden uitgezet bij christelijke organisaties (PKN en daarbuiten) om hun projecten mogelijk te maken. Dit betreft vaak financiering van vastgoed. Als financiële dienstverlener vertaalt SKG kansen naar financiering die recht doet aan de doelen van de kerk. Zo ondersteunen zij organisaties in het realiseren van hun plannen en beheert ze anderzijds op prudente wijze de haar toevertrouwde middelen. De directeur is uitvoerend bestuurder: verantwoordelijk voor de totale gang van zaken binnen de door het gehele bestuur vastgestelde kaders en legt daarvoor verantwoording af aan de niet-uitvoerende bestuurders. De directeur is verantwoordelijk voor de dienstverlening en het beheer van de organisatie en haar processen. Als directeur zorg je voor portfoliomanagement en risicobeheer, ondernemerschap en naleving van geldende wet- en regelgeving. Naast persoonlijk betrokken, coachend, communicatief, creatief en ondernemend ben je goed in netwerken en het onderhouden van de relaties.

Functie eisen Algemeen Directeur

Je bent lid van de Protestantse Kerk in Nederland en je bent bekend met deze organisatie. Daarnaast heb je bancaire ervaring en ben je krediet technisch onderlegd. Je bent innovatief,  hands-on en weet hoe kansen te vertalen naar oplossingen die passen bij het risicoprofiel. Je verbindt en betrekt het MT en de teamleden in beleidsmatige veranderingen en mogelijkheden.

Wat vragen wij van jou?

  • WO werk- en denkniveau, relevante opleiding in een financiële richting is een pré;
  • Interesse en kennis van de integrale bancaire structuur en organisatie;
  • Kennis van de rentemarkt en kredietbeheer, -beoordeling en -gesprekken;
  • Bewezen successen in executive, bestuurlijke posities in een vergelijkbare organisatie als SKG in complexiteit;
  • Kennis van de kerkelijke kaart in Nederland.

Bedrijfscultuur

Stichting Kerkelijk Geldbeheer biedt financiële dienstverlening aan kerken en aanverwante instellingen. Voor spaar- en betaalproducten en SKG Collect alleen binnen de Protestantse Kerk in Nederland, voor financieringen ook breder. Op het gebied van betalingsverkeer, creditgeld en financiering biedt SKG maatwerkoplossingen.

SKG werkt nauw samen met kerken, diaconale organisaties en verscheidene non profit organisaties in het veld. De kracht ligt in de jarenlange ervaring op kerkelijk en financieel niveau. SKG werkt met een one-tier board, waarin de Algemeen Directeur verantwoordelijkheid draagt voor de beleidsuitvoering ingekaderd door het bestuur.

Arbeidsvoorwaarden Algemeen Directeur

Arbeidsvoorwaarden passend bij verantwoordelijkheden van de functie alsmede context en doelstelling van de organisatie.

Je kunt je interesse kenbaar maken
door contact op te nemen met Jan Visser of Jenneke Welmers van Hoek Consultants
via +31 (0) 317 – 74 40 50

 

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Accountmanagers

Neem direct contact op met een accountmanager

img_acc_manager_bertil

Bertil Prins
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 60


img_acc_manager_andre

André Boer
info@skggouda.nl
(0182) 58 80 61

Overzicht sluiten