naar SKG Online

Uw rekeningnummer verandert (vervolg)

Vervolginformatie

Rekeningafschriften

Op uw rekeningafschriften ziet u vanaf medio september zowel het oude als het nieuwe rekeningnummer. De nummering van uw rekeningafschriften en het saldo van uw rekening-courant lopen na de wijziging van het rekeningnummer gewoon door.

Na het verwerken van het laatste rekeningafschrift met het oude rekeningennummer, kunt u in uw boekhoudpakket het rekeningnummer aanpassen om het eerstvolgende rekeningafschrift in te kunnen lezen.

Wat doet u?

  • Laatste rekeningafschrift met het oude rekeningnummer(s) verwerken in boekhoudpakket.
  • Vervolgens rekeningnummer(s) wijzigen in uw boekhoudpakket.

SKG Online

Voor de gebruikers van SKG Online verandert er niets. De bevoegdheden die de gebruikers hebben voor de oude rekeningnummers worden overgezet naar de nieuwe rekeningnummers. 

Historische mutaties zijn terug te vinden zoals u gewend bent. Rekeningafschriften van voor 1 november 2018 vindt u onder het nieuwe rekeningnummer terug.

SKG Cash

Wat doet u?

  • Als de storting van SKG Cash via een overboeking door de winkelier wordt verzorgd informeert u de winkelier over uw nieuwe rekeningnummer.
  • Op het stortingsformulier past u alleen het rekeningnummer aan.

Pinautomaten

Maakt u gebruik van een pinautomaat? De pintransacties worden automatisch via de overstapservice doorgeboekt naar uw nieuwe rekeningnummer. Binnenkort neemt SKG contact op met de klanten met een pinautomaat, zodat de pintransacties rechtstreeks op het nieuwe rekeningnummer geboekt worden.

Incasso

Als u op het oude rekeningnummer een incassocontract heeft, wordt dit automatisch omgezet naar uw nieuwe rekeningnummer. De afgegeven machtiging door de gemeenteleden hoeft niet gewijzigd te worden.

Acceptgiro

Wanneer u zelf acceptgiro’s print, dan hoeft u voor het nieuwe rekeningnummer geen verkorte test te doen. Verzorgt een servicebureau voor u het printen van acceptgiro’s? Dan moet u zelf uw servicebureau op de hoogte brengen van het nieuwe rekeningnummer. 

Acceptgiro’s met het oude rekeningnummer die na 1 november 2018 door de gemeenteleden betaald worden via internetbankieren, worden doorgestuurd via de overstapservice naar uw nieuwe rekeningnummer. Acceptgiro’s die na 1 november 2018 door gemeenteleden worden ingeleverd bij hun bank om te laten verwerken, worden niet uitgevoerd.

Actie Kerkbalans

Wat doet u?

  • U zorgt dat op uw bestellingen van materialen voor Actie Kerkbalans 2019 het nieuwe rekeningnummer vermeld staat.

Leden Registratie Pakket (LRP)

Alle oude rekeningnummers zijn op 5 november 2018 in LRP automatisch gewijzigd in het nieuwe rekeningnummer. De dienstverlening van LRP voor uw kerkelijke gemeente blijft ongewijzigd. 

Als u zelf de rekeningafschriften inleest in LRP, kunt u na 5 november 2018 rekeningafschriften met het oude rekeningnummer alleen nog handmatig verwerken in LRP. Het systeem herkent dan alleen rekeningafschriften met het nieuwe rekeningnummer.

Kantoor der Kerkelijke Administraties (KKA)

Als KKA voor u de salarisadministratie verzorgt, inclusief de betalingen, zal KKA de betalingen vanaf 1 november 2018 automatisch betalen van het nieuwe rekeningnummer.

Twinfield

Maakt u gebruik van Twinfield via KKA dan heeft u hierover aanvullende informatie ontvangen.

HAGRU

In Scipio Online en CashflowPro Online zijn de rekeningnummers automatisch voor u omgezet naar de nieuwe rekeningnummers. 

In Scipio (lokaal) en CashflowPro (lokaal) moet u de rekeningnummers zelf wijzigen. Zorg dat alle rekeningafschriften met het oude rekeningnummer eerst zijn ingelezen voordat u het rekeningnummer wijzigt.

Lees ook het nieuwsitem hierover op de website van Hagru.

Overige Leden- en Administratiepakketten

Als u andere pakketten gebruikt waarin het oude rekeningnummer voorkomt, moet u dit zelf aanpassen.


Veelgestelde vragen

Ga naar de veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen