naar SKG Online

Overstapservice gestopt!

FVLB rekeningnummers verleden tijd

1 december

Het is alweer een jaar geleden dat de rekeningnummers van SKG gewijzigd zijn. Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen is er een tijdelijke, unieke overstapservice geactiveerd, die alle overboekingen doorstuurde naar het nieuwe rekeningnummer.

Deze service is gestopt per 1 december 2019. Vanaf deze datum wordt iedere overboeking naar/met het oude FVLB-rekeningnummer geweigerd. De kerkelijke gemeente ontvangt deze gelden dus niet meer!

Gebruik van de overstapservice
Op de rekeningafschriften van voor 1 december kunt u zien of er nog gebruik is gemaakt van de overstapservice. In de omschrijving van de overboeking staat dan vermeld: Via …. (met het oude FVLB-rekeningnummer).
Met de zoekfunctie in SKG Online (Afschriften/mutaties) ziet u de desbetreffende mutaties in één oogopslag door de zoekterm “FVLB” te gebruiken. Vergeet hierbij niet een bepaalde periode te selecteren.

Neem eventueel nog contact op met uw gemeenteleden
Het is van belang om contact op te nemen met de betreffende gemeenteleden die nog gebruik hebben gemaakt van de overstapservice. In de praktijk zal dit vaak gaan om periodieke overboekingen die door de bank zijn ingesteld en ook via de bank gewijzigd moeten worden.
Wanneer het oude rekeningnummer via internetbankieren gebruikt wordt, verschijnt een melding dat dit rekeningnummer niet in gebruik is.