naar SKG Online

Gereformeerde Kerk (hersteld) Dalfsen

Kinderoppas in de kluis

Op zondag 5 juli 2020 is het nieuwe kerkgebouw van De Gereformeerde Kerk (hersteld) Dalfsen officieel in gebruik genomen. Na een zoektocht kwam de gemeente in 2019 het voormalige Rabobank gebouw op het spoor. Na een verbouwing van ruim een half jaar is het pand geschikt gemaakt voor het houden van kerkdiensten. 

Fijne samenwerking

De bouwcommissie heeft, in opdracht van de kerkenraad, de aankoop en verbouwing geregeld. Met een landelijke rondgang, allerlei acties van gemeenteleden én een financiering via SKG, is het mogelijk gebleken om alle plannen te realiseren. De heer F.W. Velthuis, secretaris van de bouwcommissie, geeft aan dat het tot stand komen van de financiering bij SKG keurig is verlopen. “Alle zaken waren perfect geregeld, er was een fijne samenwerking en complimenten voor de afwikkeling.” 

Kluis

Drie uitgangspunten hebben bij de verbouwing een belangrijke rol gespeeld, namelijk het licht, de lucht en het geluid. Het pand dat in de jaren ’80 onder architectuur is gebouwd, is met behoud van een aantal authentieke elementen verbouwd. De kluis, waar vroeger de rijkbedeelde Dalfsenaren hun bezittingen veilig konden opbergen, is nu de kinderoppasruimte geworden. Met zwaar materieel is een ware kluiskraak uitgevoerd om een raam en een deur te maken in de 40 cm dikke gewapende betonmuur.

Geldwagen

Het dak is geheel gerenoveerd en opgehoogd met een ramenbalustrade wat veel licht en ruimte in de kerkzaal geeft. De ruimte waar tot voor kort de geldwagen geparkeerd kon worden, is verbouwd tot een extra vergaderzaal. Er is een nieuw ventilatiesysteem aangelegd. Door aanpassingen in het plafond en de wandafwerking is de akoestiek geoptimaliseerd.

Met de hulp van veel vrijwilligers en met de inzet van veelal lokale ondernemers is het een prachtig onderkomen geworden, waar nu gekerkt en vergaderd kan worden.