naar SKG Online

Veelgestelde vragen

Relatie Rabobank

 • Welke relatie krijg ik met de Rabobank?

  U krijgt geen relatie met de Rabobank. SKG gebruikt alleen de systemen van de Rabobank voor het betalingsverkeer, zoals SKG nu gebruik maakt van de systemen van Van Lanschot Bankiers. De nieuwe rekeningnummers zijn daarom bij plaatselijke Rabobankkantoren niet bekend. U blijft klant bij SKG zoals u gewend bent. Het werken met SKG Online verandert niet. U blijft inloggen met uw huidige digipas, het aanleveren van betalingen en incassobestanden verandert niet.

 • Waarom krijgen we een rekeningnummer met RABO in de code?

  We gaan gebruik maken van de systemen van de Rabobank voor het betalingsverkeer. Op dit moment maken we gebruik van de systemen van Van Lanschot Bankiers. Daarom ziet u tot op heden de code FVLB in uw rekeningnummer. Vanaf 1 november 2018 is uw rekeningnummer veranderd en heeft uw rekeningnummer RABO in de code. U blijft gewoon klant bij SKG, uw rekeningnummer gaat niet over naar de Rabobank.

 • Wat gebeurt er als gemeenteleden na 1 november 2018 een bedrag overmaken naar het oude rekeningnummer?

  We kunnen vanaf 1 november gebruik maken van de overstapservice. Dit houdt in dat alle betalingen ten gunste van het oude rekeningnummer geboekt worden op het nieuwe rekeningnummer. Uitgezonderd zijn de betalingen van de gemeenteleden die fysiek een acceptgiro inleveren bij hun bank, deze worden niet meer uitgevoerd.

 • Kan ik nu ook terecht bij een plaatselijke Rabobankkantoor voor mijn nieuwe rekeningnummer?

  Nee, de Rabobank is niet op de hoogte van uw rekeningnummer.  Uw gegevens zijn alleen bekend bij SKG. De dienstverlening van SKG voor uw kerkelijke gemeente verandert niet. Alleen uw rekeningnummer verandert. 

 • Kan ik nu ook een Rabobank-pas krijgen voor de rekening?

  Nee, op dit moment is het niet mogelijk om een bankpas aan te vragen voor de rekening.  

 • Kan ik nu ook afstorten bij het Rabobankkantoor ten gunste van mijn nieuwe rekening?

  Nee, de rekening loopt bij SKG en kan niet gebruikt worden om geld op te storten via een stortingsapparaat bij de Rabobank. Voor het tellen en storten van contant geld blijft SKG Cash.   

 • Kunnen we andere Rabobank-rekeningnummers ook via SKG laten lopen?

  Nee, op dit moment gaat het alleen om het omzetten van de huidige rekeningnummers naar nieuwe rekeningnummers. Voor lopende rekeningen bij de Rabobank blijft u bij uw plaatselijke Rabobankkantoor.